Fie ca abia ti-a fost livrat racitorul de vinuri la usa casei tale sau ca esti fericitul posesor al unui astfel de aparat de ani de zile, TechMax s-a gandit ca nu ti-ar strica un scurt ghid de intretinere a pastratorului celor mai pretioase licori. Deoarece aceste racitoare sunt simplu de utilizat si mentinut, este usor sa treci cu vederea anumite aspecte importante. De aceea, ne-am asigurat ca vei regasi in acest articol trei sfaturi care te ajuta sa ii asiguri racitorului tau de vinuri o viata lunga si fericita alaturi de tine.

Locul in care amplasezi racitorul de vinuri este important

Diferentele dintre functionarea optima a racitorului si defectarea acestuia apar din pricina locatiei pe care ai ales-o pentru a-ți poziționa aparatul. Prin urmare, atunci cand te gandesti sa iti pozitionezi racitorul de vinuri intr-un anumit loc sau in altul, trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

  1. Ventilarea – Indiferent daca unitatea ta are sau nu ventilatie frontala, acest aspect va determina in mare parte optiunile de plasare, asa ca haide sa abordam aceasta situatie chiar de la început: 
  • Daca are ventilatie frontala poti aseza un racitor de dimensiuni mai mici chiar si sub tejghea, la tine in bucatarie.
  • Daca nu are ventilatie frontala, va trebui sa te abtii din a plasa racitorul in orice fel de spatiu restrans. Oriunde altundeva ii va fi bine. Daca totusi insisti sa il plasezi intr-un spatiu ingust, se recomanda sa pastrezi o distanta de aproximativ 10 cm, pe fiecare parte, pentru a permite o ventilare adecvata.

2. Lumina soarelui si temperatura camerei – Alte aspecte de luat in considerare, atunci cand decizi locul in care vei amplasa racitorul, sunt temperatura si distanta racitorului fata de ferestre sau alte surse de caldura.

Vinul este foarte sensibil la caldura, precum si la razele UV. Temperatura zonei in care va asezati frigiderul cu vin nu trebuie sa scada sub 15°C sau sa depaseasca 30°C.

Alte locuri de evitat sunt langa alte aparate care disipeaza caldura, precum cuptorul, masina de spalat vase, masina de spalat sau uscatorul.

Asigura-te ca instalezi corect racitorul

Dupa ce ai despachetat unitatea, las-o sa stea in pozitie verticala timp de cel putin 24 de ore. Acest lucru va permite ca toate componentele interioare, care ar fi putut fi deranjate pe timpul transportului, sa se aseze singure la locul lor. De asemenea, este foarte important sa te asiguri ca racitorul este complet echilibrat pe podea.

Majoritatea dispozitivelor pentru vin sunt deja echipate cu picioare de nivelare. Pentru a le regla, pur si simplu le rotesti spre dreapta pentru a cobori sau spre stanga pentru a le ridica. Dupa nivelare, racitorul este gata de conectare.

Intretine sistemul de filtrare

Unele racitoare de vinuri vin cu un sistem de filtrare a carbonului integrat in interior. Aceasta este o inovatie fantastica, deoarece actioneaza ca o bariera naturala impotriva mirosurilor care altfel pot patrunde dopul si se pot infiltra in vinul tau.

Este important ca aceste filtre sa fie schimbate la fiecare 3-6 luni, altfel risca sa se infunde si sa nu-si mai faca treaba. Daca achizitionezi un racitor de vin cu filtru de carbon, este inteligent sa duci treaba pana la capat si sa cumpari si cateva filtre de schimb.

Pentru multi oameni, colectia lor de vinuri este o investitie. Si un racitor de vin este o modalitate excelenta de a proteja aceasta investitie. Asigura-te ca acorzi suficienta importanta si atentie investitiei, avand grija si intretinand in mod corespunzator racitorul de vinuri.

In cazul in care esti in cautarea unui astfel de dispozitiv magic si nu stii pe care sa-l alegi, acceseaza magazinul online TechMax si consulta oferta noastra, apasand click aici!