5 indicii care iti spun ca ai nevoie de un frigider nou

Frigiderul este unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice, acesta functionand zi si noapte pentru a pastra alimentele in stare buna de consum. Desi are o durata de viata relativ mare, comparativ cu alte aparate, vine o vreme cand trebuie sa iti iei la revedere de la frigiderul tau. Cum stii cand este momentul in care trebuie sa faci aceasta schimbare? Noi, cei de la TechMax, ti-am pregatit astazi un articol cu 5 indicii care arata ca trebuie sa iti schimbi frigiderul.

Zgomot excesiv

Bineinteles, motorul unui frigider nu este cel mai silentios component, fiind perfect normal ca acesta sa produca un anumit sunet. Totusi, atunci cand zgomotul este constant, devenind insuportabil, este un semn cum ca aparatul este defect si are nevoie de reparatii sau chiar o inlocuire. Placa raspunzatoare de controlul temperaturii furnizeaza tensiune catre motor si compresoare, astfel ca, daca aceasta nu functioneaza in parametri normali poate provoca un consum mare de energie.

Alimente alterate

Daca observi ca alimentele isi pierd prospetimea din ce in ce mai repede, este un semn clar ca frigiderul tau este cel vinovat. Cel mai probabil este vorba despre o defectare a termostatului, dar se poate trage si de la bobinele de condensare sau motor. Ideea generala este aceea ca frigiderul nu functioneaza la parametri optimi, deci poti incepe sa te uiti dupa un altul.

Gheata in exces

In mod normal, nu ar trebuie sa existe gheata in frigider sau in congelator. Desi la modelele vechi de frigidere era un aspect comun, in prezent cele noi dispun de functii No Frost, care impiedica formarea ghetii in interior. Daca scoti alimentele inghetate din frigider, este semn evident ca lucrurile nu merg conform planului. Problema poate veni de la termostat sau de la usa, care nu se mai inchide etans.

Factura mare la electricitate

Pe masura ce electrocasnicele se degradeaza, incep sa consume din ce in ce mai multa energie electrica, rezultat care se va observa pe facturi. Daca nu ai aparate noi conectate la reteaua de curent, inseamna ca frigiderul este cel care iti creste costurile. Frigiderele noi dispun de functii de protectie a mediului, consumand mai putina energie electrica. Iti recomandam electrocasnicele A+++, care, desi au un pret mai mare, te ajuta sa economisesti in timp.

Are o varsta inaintata

Chiar daca ai grija de el, un frigider care a trecut de varsta de 10 ani nu va mai functiona ca la inceput. Costurile generate vor fi mai mari, deoarece va consuma mai multa energie electrica si va necesita mai multe reparatii sau componente schimbate. Nu astepta momentul in care nu mai functioneaza deloc, si schimba-l cat de curand cu unul nou!

Nu vedem posibila viata fara frigider, si stim ca nici tu nu ti-o poti inchipui. Daca esti hotarat sa iti schimbi frigiderul, lasa-ne sa iti recomandam cateva modele, precum Frigiderul Hanseatic, pentru cei un buget redus sau Frigiderul Smeg, pentru cei un buget mai generos. Intra pe site-ul TechMax, alege electrocasnice resigilate si bucura-te de calitate superioara la cele mai avantajoase preturi.