Cuptorul cu microunde reprezinta o binecuvantare atunci cand te grabesti si esti foarte flamand, precum si in momentele in care nu te-ai grabit suficient si ti s-a racit mancarea complet, inainte sa apuci macar sa o gusti. Acest tip de electrocasnice nu poate fi folosit exclusiv pentru a gati alimentele, e drept, insa este extrem de util in alte situatii si poate fi utilizat in siguranta, daca urmezi intocmai conduita din manualul intitulat „Viata alaturi de un cuptor cu microunde”, pe care tocmai urmeaza sa il scriem in randurile de mai jos.

Citeste articolul TechMax de astazi si afla care sunt obiectele pe care nu ar trebui sa le introduci niciodata, sub nicio forma, in cuptorul cu microunde, atat timp cat planuiesti sa apesi si butonul „start”.

Folia de aluminiu

Acest material stralucitor trebuie evitat cu orice pret, daca nu vrei sa ai parte de un foc de artificii privat la tine in bucatarie. Avand in vedere ca interiorul cuptorului cu microunde este din metal, aparitia scanteilor este posibila, deoarece peretii aparatului electrocasnic creeaza un efect de oglinda. In loc sa reflecte o imagine, acestia reflecta unde radio sau microunde (de unde provine si numele). Undele radio emit energie electromagnetica, iar aceasta este folosita pentru a incalzi obiectele. Cand metalul este plasat in interiorul unui cuptor cu microunde, undele sunt reflectate de pe respectivul obiect, actiune care determina folia de aluminiu sa arda rapid si sa aprinda o flacara. Un asemenea accident nu este daunator numai pentru cuptorul cu microunde, ci si foarte periculos.

Pungile de hartie

Probabil ca aceasta informatie va produce o oarecare confuzie, din cauza faptului ca ambalajele popcornului facut la microunde sunt din hartie, dar este adevarata. Nu toate pungile de hartie sunt create in acelasi mod. Ambalajele floricelelor de porumb sunt echipate cu susceptori, un material fabricat pentru a consuma undele radio produse de microunde. Pungile tipice de hartie, cum ar fi cele utilizate de magazinele alimentare, nu au susceptori si pot elibera toxine si vapori atunci cand sunt incalzite. De asemenea, deoarece microundele produc foarte multa caldura intr-un timp foarte scurt, hartia ar putea lua foc.

Obiectele si ambalajele din plastic

Cand este incalzit, plasticul elibereaza Bisfenol A sau BPA, un compus organic utilizat pentru a face plasticul clar, si ftalati, care ii permit sa fie suplu. Potrivit publicatiei Harvard Health, BPA si ftalatii sunt considerati a fi„ perturbatori endocrini ”. Acestea sunt substante care imita hormonii umani si care iti afecteaza sanatatea. Pentru a te feri de orice fel de probleme care ar putea sa apara, incalzeste-ti pranzul pe o farfurie din sticla si evita sa introduci obiecte din plastic in cuptorul cu microunde.

Cani de voiaj

O cana de calatorie nu ar trebui sa aiba ca destinatie cuptorul cu microunde. Din cauza metalului care face parte din constructia cuptorului, otelul din care sunt fabricate canile va impiedica incalzirea bauturii. Daca vei folosi cani de plastic, verifica eticheta pentru a vedea daca pot fi incalzite in mod artificial. 

Cel mai sigur ar fi sa iti incalzesti bautura intr-o cana obisnuita si apoi sa o torni intr-una to-go.

Nu porni cuptorul cu microunde atunci cand este gol

Nu incerca asta nici pentru a vedea „ce se intampla”. Apasarea butonului „start” atunci cand aparatul este gol va duce doar la degradarea acestuia. Microundele eliberate trebuie sa aiba o destinatie. Fara a avea una, undele vor fi absorbite de peretii cuptorului, provocand arderea lui.

Atunci cand nu esti sigur daca poti folosi cuptorul cu microunde pentru a-ti duce la bun sfarsit misiunea culinara, poti apela cu incredere la ceilalti membri ai bucatariei tale, cum ar fi plita aragazului sau cuptorul. In cazul in care ai nevoie de un cuptor cu microunde, o noua plita electrica sau un aragaz, magazinul online TechMax livreaza in toata tara. Consulta oferta apasand click aici!