Ai inceput sa observi cum, de la luna la luna, factura ta catre firma furnizoare de apa potabila in locuinta este din ce in ce mai mare. Oricat te gandesti, ti se pare ca nu ai cum sa reduci din consumul de apa pe care tu si familia ta il faceti. Ai in continuare de spalat haine, de facut curatenie si de spalat vasele, deci care este solutia salvatoare? Iata, mai jos, TechMax iti prezinta 5 metode de a reduce consumul de apa acasa.

Opreste apa atunci cand te speli pe dinti

Probabil ti se pare irelevant, dar afla ca atunci cand lasi apa sa curga in gol, atunci cand te speli pe dinti, consumi o cantitate mare de apa, fara niciun scop concret. Seteaza-ti in minte aceasta practica si vei observa cum va deveni ceva perfect natural. Invata-ti toti membrii familia ca atunci cand se spala pe dinti sau isi sapunesc mainile sa opreasca robinetul, pentru a evita consumul inutil de apa potabila.

Foloseste cicluri mai scurte de spalat la masina

Nu ai cum sa renunti la masina de spalat, in special daca familia ta este una numeroasa. Ce poti face, in schimb, este sa apelezi la cateva cicluri de spalare mai scurte, pentru hainele care nu sunt extrem de murdare. Mai mult, asigura-te ca incarci cuva masinii de spalat haine cu o cantitate optima de articole vestimentare. Evita sa pornesti masina de spalat doar cu cateva tricouri per ciclu de spalare si vei observa ca la finalul lunii numerele de pe factura vor vi ceva mai mici.

Opteaza pentru bai mai scurte

Stim ca in anotimpul rece o baie fierbinte si relaxanta in cada este tot ceea ce iti poti dori la sfarsitul unei zile lungi. Totusi, ar fi bine daca ai practica acest „sport” cat mai rar posibil, daca vrei sa economisesti niste bani la factura de apa. In timpul unui dus se consuma in mod evident mai putina apa decat in timpul unei bai in cada. Daca iti amintesti sa opresti si apa in timp ce te sapunesti, mai mult ca sigur ca incercarile tale de a face economie vor fi un real succes.

Ia-ti o masina de spalat noua

Un lucru mai putin cunoscut este acela ca aparatele electrocasnice vechi pot avea o functionare defectuoasa, un consum mai mare de electricitate sau un consum mai ridicat de apa. Nu iti permiti acum sa iti cumperi o masina de spalat rufe noua? Ce ai zice daca ai achizitiona o masina de spalat resigilata, de pe site-ul TechMax? Gasesti la noi calitate garantata, la preturi care sa satisfaca toate buzunarele.

Foloseste masina de spalat vase corect

In multe cazuri, folosirea masinii de spalat vase cauzeaza un consum mai mic de apa decat spalatul manual al vaselor. Asigura-te doar ca atunci cand pornesti masina de spalat vase ca aceasta sa fie incarcata corespunzator. Daca vasele nu necesita o curatare amanuntita, atunci iti recomandam sa le speli la un ciclu ceva mai scurt.

Ce zici, vei incerca de acum sa ai grija la consumul de apa pe care il realizezi? Daca ai nevoie de o masina de spalat sau o masina de spalat vase, te asteptam pe site-ul TechMax cu multe modele tentante.