Bucataria reprezinta probabil cea mai frecventata incapere a locuintei. Fie ca gatesti, lucrezi, servesti masa sau petreci putin timp impreuna cu familia, bucataria reprezinta camera ta de suflet. Pentru ca bucataria sa devina oaza ta de relaxare, dar sa fie si functionala in acelasi timp, ai nevoie de cele mai bune aparate electrocasnice, potrivite cerintelor si necesitatilor tale si ale familiei. Auzi constant vorbindu-se despre electrocasnicele incorporabil si cum sunt acestea cele mai potrivite intr-o bucatarie compacta, pentru a avea parte atat de eficienta, cat si de mai mult spatiu liber. Totusi, sunt acestea alegerea ideala? TechMax iti vorbeste astazi despre avantajele si dezavantajele electrocasnicelor incorporabile.

Avantajele electrocasnicelor incorporabile

  • Spatiu suplimentar – probabil principalul avantaj al aparatelor electrocasnice incorporabile este acela ca prin intermediul lor obtii mai mult spatiu liber in bucatarie. O camera aglomerata, in care nu ai loc sa te misti nu este deloc placuta, de aceea ai nevoie de cele mai bune idei pentru a castiga cat mai mult loc. Daca optezi pentru un cuptor sau un frigider incorporabil castigi din start o particica pe care sa o poti exploata in orice alt mod iti doresti.
  • Potrivire estetica – pe langa functionalitate, o bucatarie moderna trebuie sa arate si bine din punct de vedere estetic. Desi vrei sa salvezi spatiu, nu iti doresti sa ruinezi feng shui-ul incaperii, optand pentru un aparat electrocasnic nepotrivit, dar cu specificatii bune. Electrocasnicele incorporabile pot fi incastrate direct in mobilier, astfel ca viziunea ta nu va fi deloc afectata.
  • Sunt ascunse – poate ca nu iti place sa ai aparatele electrocasnice la vedere. Electrocasnicele incorporabile sunt bine ascunse in mobilier, ceea ce le face practic imposibil de detectat. Acesta poate fi un avantaj, in special daca nu le utilizezi atat de des.

Dezavantajele electrocasnicelor incorporabile

  • Pretul crescut – desi pentru unele persoane bugetul nu reprezinta un impediment in remobilarea bucatariei, altii au o suma bine stabilita destinata achizitionarii aparaturii pentru bucatarie. Totusi, trebuie sa stii faptul ca electrocasnicele incorporabile au un cost mai ridicat decat electrocasnicele obisnuite. In plus, pentru a putea integra un cuptor incorporabil sau un aragaz, ai nevoie de mobilier realizat la comanda, deci vorbim din nou despre un buget mai mare.
  • Nu pot fi mutate – probabil ca nu te gandesti prea des sa schimbi locul masinii de spalat, dar, trebuie sa iei in considerare faptul ca versiunea incorporabila nu prea poate fi mutata de la locul ales initial. Acesta reprezinta un dezavantaj daca, la un moment dat vei dori sa o amplasezi intr-un punct diferit.
  • Greu de reparat – deoarece sunt incadrate in mobilierul de bucatarie, electrocasnicele incorporabile sunt din start mai dificil de reparat. Daca masina de spalat se defecteaza, este posibil sa fie nevoie sa dezasamblezi o parte din mobilier pentru a putea ajunge la panoul ei de comanda sau la motor. Asadar este posibil sa ramai cu jumatate de bucatarie demontata pana ce defectiunea este remediata.

Aparatele electrocasnice incorporabile vin la pachet atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje. Alegerea iti apartine, iar noi suntem aici cu optiuni pentru toate dorintele tale!