De ce masina de spalat s-a defectat dupa mai putin de jumatate de an de la achizitionare? Aceasta este una dintre intrebarile pe care ti le poti adresa uneori, atunci cand un aparat electrocasnic din locuinta ta se strica in mod subit, chiar daca este nou. Astazi, TechMax iti atrage atentia asupra unor avertismente privind aparatele electrocasnice.

Cuptorul cu microunde

Cuptoarele cu microunde vin la pachet cu o serie de reguli stricte de utilizare. Totusi, dupa ani de utilizare, acestea se degradeaza si devin nesigure. Este important ca un cuptor cu microunde sa beneficieze din cand in cand de cate o revizie, pentru a fi sigur ca nu exista pericolul emisiilor de radiatii periculoase. Mai mult, trebuie verificat daca este nevoie de inlocuirea unor componente, precum cablul de alimentare.

Nu uita, atunci cand utilizezi un cuptor cu microunde:

  • Nu pune niciodata obiecte din metal in interior, precum tacamuri sau folie de aluminiu;
  • Ai grija ca produsele din plastic sa fie potrivite pentru utilizarea in interiorul cuptorului cu microunde;
  • Indeparteaza intotdeauna ambalajele produselor, asa cum este indicat pe instructiuni.

Uscatorul de rufe

Este important ca, indiferent de locul amplasarii, uscatorul de rufe sa beneficieze de o revizie periodica, pentru a nu exista pericolul izbucnirii unui incendiu. Filtrul uscatorului de rufe trebuie sa fie curatat periodic, pentru a indeparta scamele adunate. Aceste fibre sunt usor inflamabile, fiind nevoie doar de o scanteie pentru a lua foc.

Atunci cand ai un uscator de rufe este necesar sa:

  • Cureti tamburul regulat;
  • Sa golesti rezervorul de apa;
  • Sa verifici si sa inlocuiesti rezistentele.

Masina de spalat rufe

Pe langa pericolul evident care implica un aparat electrocasnic conectat la curent electric si care functioneaza pe baza de apa, masina de spalat mai poate constitui un pericol. Mai mult de 50% dintre accidentele casnice care implica o masina de spalat, au implicat blocarea unui copil in cuva aparatului. Este important ca masina de spalat sa fie supravegheata pe cat posibil si deconectata de la curent in timpul in care nu este utilizata.

Masina de spalat vase

O masina de spalat vase trebuie sa fie instalata de catre o persoana autorizata in domeniu, pentru a preveni eventualele greseli de conectare la electricitate. Daca simti vreodata ca masina de spalat vase curenteaza, este extrem de important sa opresti circuitul, sa o deconectezi de la panoul electric si sa nu o mai utilizezi pana nu este verificata de catre cineva avizat in domeniu. Mai mult, elementele care incalzesc pot lua foc daca masina de spalat vase nu este instalata cum trebuie sau daca lichidul patrunde in circuite.

Este important sa cureti mereu masina de spalat vase, deoarece resturile de pudra destinata spalarii vaselor sunt extrem de toxice pentru copii, care ar putea ajunge cu usurinta la ele.

Frigider

Desi frigiderele sunt in general destul de sigure, exista riscul ca peretii interiori ai frigiderului sa se deterioreze. Astfel, apare momentul in care modul de functionare al aparatului devine instabil. Acest incident poate suprasolicita sistemul electric si poate declansa alte probleme ale frigiderului. Tine minte, alimentele trebuie sa fie intotdeauna pastrate la temperaturi sub 5 grade Celsius. Deci, daca in frigiderul tau sunt mai multe grade, ai nevoie de o reparatie sau chiar de un frigider nou.

Aparatele electrocasnice pot fi cele mai bune prietene ale tale, cat timp acestea sunt pastrate in conditii optime de functionare. Intra pe site-ul TechMax si alege din gama noastra de aparate electrocasnice resigilate, la preturi imbatabile!