Cu siguranta te-ai confruntat cel putin o data cu problema calcarului in ceea ce priveste aparatele electrocasnice care functioneaza pe baza de apa potabila. In cazul in care nu stiai, principalul vinovat care cauzeaza depunerile de calcar este apa dura. Ce este mai exact aceasta apa dura, care sunt problemele pe care le determina si cum se poate evita poti afla daca vei parcurge articolul de astazi marca TechMax.

Ce este apa dura?

Apa dura face referire la apa pe care o procuri de la robinet, care are in compozitie o cantitate mare de minerale dizolvate, cum ar magneziu sau calciu. Apa de ploaie devine apa dura in urma contactului cu diverse suprafete, precum roci sau calcar, preluand zacaminte minerale de pe acestea, desi aceasta este o apa dedurizata in mod natural. Apa dura nu prezinta un pericol iminent de utilizare sau ingerare, dar poate cauza probleme pe termen lung, cum ar fi defectari la aparate electrocasnice precum masina de spalat, boiler sau masina de spalat vase.

Cum stii daca apa utilizata este apa dura?

Iti doresti sa afli daca apa de la robinet pe care o utilizezi este apa dura? Poti obtine acest lucru cu ajutorul testului paharului. Spala un pahar din sticla cu apa de la chiuveta, apoi lasa-l la uscat in mod natural, pe un prosop de bucatarie. După ce acesta s-a uscat complet, analizeaza-l in lumina naturala. Daca observi prezenta unor pete mici albicioase pe suprafata sticlei, afla ca este vorba despre depuneri de saruri minerale, adica utilizezi apa dura.

Care aparate electrocasnice au de suferit?

Aparatele electrocasnice care au de suferit de pe urma apei dure sunt cele care functioneaza pe baza de apa. Un aspect important de mentionat este acela ca sapunul nu reuseste sa se dizolve in totalitate, astfel ca se creeaza depuneri pe suprafetele electrocasnicelor sau chiar tevilor. Depunerile de calcar se pot observa cel mai adesea in interiorul conductelor din otel, ceea ce ingreuneaza sau chiar blocheaza trecerea apei.

Masina de spalat rufe si masina de spalat vase sunt primele vizate de pericolul depunerilor de calcar. Daca gospodaria ta dispune de apa dura, capacitatea de functionare a masinii de spalat va avea de suferit. In cazul masinii de spalat rufe vei observa ca este necesara o cantitate mai mare de tergent pentru curatarea corecta a hainelor. Tototdata, vor exista depuneri de culoare alba in interiorul spatiul de dozare a detergentului.

In cazul espressorului, apa dura ajunge in interior in timpul prepararii unei cafele, ceea ce va determina o defectare iminenta a aparatului. Mai mult, necuratarea acestor depuneri la timp va duce la adunarea bacteriilor, datf fiind mediul umed, care pot ajunge in bautura pe care urmeaza sa o consumi.

Masina ta de spalat s-a defectat din cauza apei dure? Nicio grija! Intra repede pe site-ul TechMax si plaseaza o comanda! Avem multe modele de masini de spalat resigilate dintre care o poti alege pe cea mai potrivita pentru dorintele si nevoile tale. Ce mai astepti?