Ce lucruri nu poti curata in masina de spalat vase

Desi se numeste masina de spalat vase, trebuie sa stii ca nu orice ustensila de bucatarie poate fi spalata prin aceasta metoda. Fie ca vorbim despre vesela, tacamuri sau obiecte din sticla, sunt cateva materiale pe care ar trebui sa eviti sa le pui la spalat la un loc cu restul obiectelor care necesita curatare. Daca te-am facut curios, citeste in continuare articolul TechMax despre lucrurile pe care nu le poti curata in masina de spalat vase.

Ustensile din lemn

Desi unele obiecte din lemn pot fi spalate in masina de spalat vase, cel mai indicat este sa consulti instructiunile producatorului inainte, pentru a nu gresi. Deoarece masina de spalat vase utilizeaza apa la o temperatura ridicata, vasele sau ustensilele din lemn pot fi deteriorate iremediabil. Vei observa, cu timpul, ca lemnul va incepe sa se uzeze si sa se crape. Incearca sa speli tocatoarele, lingurile si vasele din lemn in modul traditional, manual, pentru a evita deteriorarea materialului.

Portelan

Portelanul este unul dintre cele mai delicate materiale pentru confectionarea veselei. In masina de spalat vase exista riscul ca aceste vase sa se ciocneasca de altele si sa se ciobeasca. Mai mult, apa extrem de fierbinte poate duce la estomparea desenelor sau culorilor de pe farfurii sau cesti. Ofera atentie speciala portelanului, in special daca este vorba despre seturi vechi, cu valoare sentimentala.

Vasele din plastic subtire

Poate parea greu de crezut, dar temperatura apei din masina de spalat vase poate deteriora si chiar topi anumite vase din plastic. De multe ori poti observa cum capacele caserolelor din plastic nu se mai potrivesc, deoarece materialul a fost afectat de caldura. Ai grija sa verifici intotdeauna daca vasul respectiv prezinta insemnul dishwasher safe, adica in regula pentru a fi curatat in masina de spalat vase. Pentru un nivel mai mare de siguranta, asaza vesela din plastic pe raftul de sus al masinii de spalat vase, cat mai departe de elementii care produc caldura, pentru a scadea riscul de a le deteriora.

Vasele din aluminiu

Vasele din aluminiu si masinile de spalat vase nu au tocmai cea mai buna relatie. In primul rand, majoritatea vaselor din aluminiu isi vor pierde culoarea in timp, apa fierbinte fiind principalul vinovat. Obiectele confectionate dintr-un aluminiu subtire risca sa fie chiar distruse de actiunea apei. Mai mult, este binecunoscut faptul ca vasele din aluminiu lasa dare inchise la culoare pe alte vase din masina de spalat, urme care sunt destul de greu de indepartat, poate chiar imposibil.

Cani tip termos

Canile de cafea to go, de tip termos, prezinta o garnitura din cauciuc, care poate fi cu usurinta deteriorata din pricina apei foarte fierbinti din timpul ciclului de spalare. Evita sa speli aceste obiecte in masina de spalat vase, sau limiteaza-te la a spala capacul manual si corpul in masina.

Pentru a fi sigur ca nu iti distrugi vasele de bucatarie, este recomandat sa verifici intotdeauna etichetele, care contin instructiuni de la producator. Intra pe site-ul TechMax si alege-o din gama noastra de masini de spalat vase, pe cea mai potrivita pentru bucataria ta. Profita de stocul limitat si de preturile avantajoase ale aparatelor electrocasnice resigilate!

Citeste si:
Prelungeste durata de viata a electrocasnicelor

De ce sa alegi un set cuptor si plita?

Cum alegi un cuptor electric?