Combine frigorifice sau frigidere?

Frigiderul nu este doar un electrocasnic, ci chiar un membru al familiei. Este alături de tine de la prime

Exista diferente reale intre ele, sau doar numele? 

Daca si tu ai crezut pana acum ca frigiderul si combina frigorifica sunt cam acelasi lucru, trebuie sa stii ca situatia este putin diferita, dar nu-ti fa, griji, nu esti singurul. 

Una din explicatii este faptul ca, cel putin in Romania, oamenii au folosit mai des cuvantul frigider. A doua explicatie este faptul ca pana si cele mai mici frigidere au incorporate un mic sertar de tip congelator. 

Si atunci, care sunt diferentele dintre un frigider si un congelator si pe care dintre acestea sa le achizitionezi?  Speram ca in continuare vom reusi sa-ti oferim toate raspunsurile de care ai nevoie. 

Frigiderul

Cand spunem „frigider”, in general ne referim la acel aparat electrocasnic al carui scop este de a pastra alimentele la rece, indiferent de dimensiunea pe care acesta o are. De ce pastram alimentele la rece? Nu doar pentru a ne racori pe timp de canicula ci si pentru a le mentine in siguranta, mai ales pe cele extrem de perisabile ce nu pot fi consumate imediat sau in totalitate. 

Inainte de inventarea acestor aparate mecanice de conservare a mancarii, metodele de păstrare a alimentelor la rece presupuneau construcția unor beciuri in pamant, in care erau stocate gheata si zapada din timpul iernii, sau doar simple pivnite. Cei care nu aveau posibilitatea de a detine un astfel de beci, pur si simplu isi conservau alimentele in sare, le afumau sau le uscau. 

Atentie insa, un frigider trebuie doar sa pastreze alimentele la rece, nu sa le inghete. Acest rol revine maestrului congelator. In functie de modelul acestora, unele frigidere pot avea in partea de sus un mic compartiment de congelator sau un intreg compartiment separat, ce se deschide cu o a doua usa.

Combinele frigorifice  

Spre deosebire de frigider, combina frigorifica are un congelator mai mare, situat de regula in partea de jos sau in partea laterala, in cazul combinelor side-by-side.  Acesta este compartimentat in mai multe sertare, minim trei. 

Astfel, avand o combina frigorifica, nu mai este necesar sa-ti achizitionezi un frigider si o lada frigorifica, in cazul in care ai mult alimente de stocat in congelator. Atunci cand vorbim de o vitrina frigorifice, nu doar capacitatea congelatorului este mai mare, ci si a corpului de frigider. 

Pe langa capacitatea mai mare de stocare, combinele frigorifice mai au si o serie de dotari performante, functii si tehnologii inovative, perfecte pentru locuintele ultra-moderne. 

Care estea mai avantajoasa pentru tine?

De obicei, primul criteriu luat in considerare atunci cand alegi un frigider sau o combina frigorifica este…de catre cine va fi folosit. Cat de mare este familia ta, gasca de prieteni care sta mereu la tine sau pur si simplu cate persoane exista in locuinta ta in mod normal.  

De exemplu, pentru o persoana singura sau chiar si pentru un cuplu ce gateste destul de rar, nu este necesar un spatiu prea mare de congelare. Trebuie sa stii ca nivelul de consum este acelasi indiferent ca stochezi doar cateva fructe si legume sau iti umpli congelatorul cu legume pentru iarna. Asadar, in acest caz, este suficient un frigider de dimensiuni modeste cu un congelator mic sau o combină frigorifica mai mică. 

Combina frigorifică este mereu o soluție mai practică în ceea ce privește spatiul de depozitare. Asadar pentru familiile mai numeroase, unde se se si gateste mai mult, o combina frigorifica cu o capacitate mare  sau chiar o combină frigorifică side-by-side este o alegere mult mai potrivita. 

Un alt factor pe care trebuie sa-l iei in considerare este chiar spatiul locuintei. Multe garsoniere sau chiar apartamente au o bucuatarie destul de mica si un spatiu restrans de amplasare al electrocasnicelor. Pentru bucatariile mici este mai intelept sa alegi un frigider mai mic, care sa nu ocupe jumatate din spatiul camerei. 

 Din fericire insa, la TechMax avem o gama destul de variata de modele si marimi, asa ca gasirea unui model care sa se potriveasca cu necesitatile pe care le ai nu va fi o problema.

Citeste si: