Congelatorul perfect pentru casa ta

Ai ajuns in momentul in care congelatorul combinei frigorifice nu mai dispune de spatiu de stocare suficient sau modelul de combina frigorifica este dotat cu un congelator mic? Atunci, TechMax iti propune cea mai buna solutie: congelatorul! Citeste acest articol si afla cum sa-ti alegi congelatorul perfect pentru casa ta.

Tipul de Congelator

Primul pas in alegerea congelatorului perfect il reprezinta tipul acestuia. Piata iti ofera doua tipuri de congelatoare: lada frigorifica si congelator vertical. 

In comparatie cu congelatorul vetical, lada frigorifica tinde sa fie mai eficienta energetic, mai silentioasa si pastreaza hrana la temperaturi scazute un timp indelungat. Cu toate acestea, majoritatea lazilor frigorifice nu sunt dotate cu functia de auto-decongelare, astfel vei fi nevoit sa decongelezi manual lada o data la 6-12 luni. In plus, lazile frigorifice sunt perfecte doar in locuintele spatioase, deoarece amplasarea se face orizontal.  

Congelatorul vertical ti se potriveste perfect daca nu esti gata sa cedezi mult spatiu de podea. Pe langa aceasta, congelatorul vertical este, de obicei, dotat cu sertare si rafturi, usurand organizarea locului de stocare. In comparatie cu modelele orizontale, congelatoarele verticale includ functia de auto decongelare, astfel incat temperatura creste gradual si nu permite formarea de gheata atat pe produsele tale, cat si pe peretii congelatorului.

Capacitatea congelatorului 

O alta caracteristica esentiala pentru orice congelator este capacitatea acestuia. Inainte de a cumpara un congelator, analizeaza nevoile familiei tale si ce produse vei depozita. In cazul in care nu obisnuiesti sa depozitezi produse alimentare sezoniere, in vederea consumului acestora pe tot parcursul anului, alege un congelator cu volum de depozitare de 70-80 l. In schimb, daca ingheti multe produse, trebuie sa-ti indrepti atentia la un congelator cu volum de depozitare de 400 l sau mai putin.

Consum eficient

Orice electrocasnic consuma energie. Daca vrei sa eviti costurile excesive la electricitate, alege un congelator dintr-o clasa superiora. De regula, acestea se clasifica in: C, B, A, A+, A++, A+++. Cu alte cuvinte, investeste in mai multe semne + pentru a beneficia de o diferenta de consum insemnata.

Cumpara congelatoare

Capacitate de congelare

Atentia la capacitatea de congelare. Congelatorul perfect dispune de o capacitate de congelare de 15 kg/24 h sau mai mult. Daca aceasta caracteristica este sub 15 kg/24 h, atunci congelatorul devine ineficient sau, generic vorbind, timpul de congelare va fi mai mare, iar numarul de produse congelate mai mic.  

Concluzii

Daca ai ajuns aici, cu siguranta esti pregatit sa alegi congelatorul perfect. In acest sens, TechMax iti propune o gama variata de congelatoare incepand cu 1399 lei, cu volum de depozitare de la 242 l la 365 l, clasa A++ si mai sus, capacitate de congelare intre 20 si 34 kg. Pentru mai multe detalii aceeseaza: https://techmax.ro/

Citeste si:

5 indicii care iti spun ca ai nevoie de un frigider nou

Cum alegi un cuptor electric?

Ghidul Techmax – racitorul de vinuri