Cum alegi un cuptor electric?

Cuptorul electric este o varianta preferata de cele mai multe ori in bucatariile moderne. Treptat, acesta a castigat teren fata de varianta pe gaz, ajutorul recunoscut la gatit din toate timpurile.   

Daca esti in cautarea unui cuptor electric care sa se potriveasca perfect atat cu bucataria ta, cat si cu nevoile tale, iti prezentam un ghid ce te va coordona spre alegerea potrivita.

1.       Tine cont de dimensiunea cuptorului electric

La fel ca celelalte obiecte electrocasnice din bucataria ta, cuptorul tau are un spatiu predestinat. Inainte de a alege varianta finala, masoara cu grija spatiul de care dispui. Astfel, vei face cu usurinta o selectie sigura si eficienta. Suntem siguri ca nu-ti doresti un cuptor prea mic ce va lasa un spatiu inestetic sau unul prea mare ce trebuie returnat.

2.       Fii atent la temperaturile minime si maxime de lucru

Cand alegi un cuptor electric, trebuie sa tii cont de cifrele inscriptionate pentru temperatura. De ce? Ei bine, astfel iti vei da seama daca timpul de gatire va fi mai lung sau mai scurt. In plus, temperaturile minime sunt importante pentru anumite functii precum slow cooking sau mentinerea preparatelor calde.

3.       Alege sa faci economie

Daca vrei ca produsul ales de tine sa aiba un consum redus de energie, este important sa tii cont de clasa energetica. Iti recomandam sa alegi  un cuptor electric ce se afla in categoriile A, A+ sau A++ de eficienta energetica. Factura ta lunara va reflecta aceasta decizie, chiar daca utilizezi cuptorul foarte des.

4.       Simplifica-ti viata, alege un cuptor cu autocuratare

Stim cu totii ca, de cele mai multe ori, sesiunile intense de gatit se incheie cu o curatenie. Interiorul cuptorului are nevoie de rabdare, grija si atentie pentru a nu deteriora suprafata.  Daca vrei sa elimini aceasta activitate din rutina ta, ai nevoie de un cuptor electric ce dispune de functia de autocuratare. Exista 4 tipuri de autocuratare: catalitică, cu piroliză, Aqua Clean și Eco Clean.

Pentru autocuratarea catalitica, un cuptor electric este prevazut cu panouri catalitice. Acestea actioneaza ca un absorbant pentru grasime si murdarie.

Piroliza presupune ca murdaria sa se descompuna cu ajutorul temperaturilor ridicate.

Aqua Clean este un sistem de autocuratare eficient ce are la baza curatarea cu abur.

Eco clean presupune ca peretii cuptorului electric sa fie acoperiti cu un strat special, alcatuit din particule nanoceramice, ce au rol de a prelua murdaria si de a o descompune.

5.       Tine cont de functiile oferite

In timp, cuptoarele electrice au evoluat astfel incat utilizatorii sa dispuna de o serie de facilitati in viata cotidiana. In prezent, poti descoperi cuptoare ce au ca functii nivel special pentru pizza, decongelare sau posibilitatea sa prepari mancarea la grill/rotisor/abur. Alege un model de cuptor electric ce dispune de cat mai multe functii. In plus, tine cont ca acestea sa fie potrivite pentru nevoile si asteptarile tale.

6.       Alege un pret bun

Daca te-ai gandit sa achizitionezi un cuptor electric, este important sa alegi un un buget rezonabil. Chiar daca este o investitie importanta, nu este necesar sa dai toate economiile pentru un singur obiect. De aceea, iti recomandam Techmax! Magazinul nostru iti pune la dispozitie electrocasnice resigilate la cele mai bune preturi. Alege calitatea germana, alege preturi bune!