Cum sa prelungesti viata masinii de spalat haine

Masina de spalat haine a devenit un aparat indispensabil in activitatea de zi cu zi. Pentru ca nu iti imaginezi o zi fara aceasta, ti-ai achizitionat, in sfarsit, o masina de spalat resigilata. Daca vrei sa afli cum sa prelungesti viata masinii de spalat haine, citeste in continuare articolul de astazi de la Techmax.

Igienizeaza masina de spalat

Cel putin o data pe luna, aliatul tau impotriva hainelor murdare are nevoie de propria sesiune de curatare. Pentru aceasta trebuie sa pui masina de spalat goala in functiune, la un ciclu de spalare. Seteaza o temperatura cat mai ridicata si adauga un dezinfectant special in spatiul destinat detergentului. Poti prepara si tu acasa o solutie simpla, compusa din otet, bicarbonat de sodiu si apa, pe care sa o adaugi direct in cuva masinii de spalat. Astfel vei putea impiedica raspandire bacteriilor din masina pe urmatoarele ture de haine spalate.

Evita supraincarcarea

Atunci cand ai o familie numeroasa si extrem de multe haine de spalat, viata ta devine mai complicata. Evita sa supraincarci masina de spalat! In functie de model, fiecare masina poate suporta un anumit numar de kilograme la fiecare spalare, deci ai grija sa nu il depasesti. Nu doar ca aceasta se va defecta mai repede, dar nici hainele tale nu vor fi curatate intr-un mod corespunzator.

Curata componentele

Daca folosesti detergent de tip pudra si balsam de rufe pentru a spala hainele, vei observa, dupa ceva timp, ca in sertarul destinat se vor forma depuneri de sapun si murdarie. De aceea, din cand in cand, trebuie sa scoti compartimentul pentru detergent si sa il speli. Il poti lasa la inmuiat in apa calda si sapun, iar mai apoi il poti curata cu un burete. Pune-l la loc abia dupa ce acesta este complet uscat.

Urmele de rugina

Chiar daca masina de spalat nu este achizitionata de mult timp, pot aparea urme inestetice de rugina, rezultate din scorojirea vopselei, datorita mediului cald si umed in care este amplasata. In asemenea cazuri nu este nevoie sa inlocuiesti masina de spalat, ci doar sa achizitionezi si sa aplici o vopsea speciala pentru aparatele electrocasnice. Astfel masina ta de spalat isi va recapata aspectul, cu minimum de bani si efort.

Previne aparitia calcarului

In functie de zona in care locuiesti, duritatea apei poate avea un nivel destul de ridicat. Acest aspect determina aparitia petelor de calcar pe componentele interne ale masinii de spalat, ceea ce va duce la defectarea ei, intr-un timp scurt. Pentru a evita inlocuirea masinii de spalat o data pe an, este necesar sa adaugi din cand in cand un agent anticalcar in timpul unui ciclu de spalare.

Citeste instructiunile

Stim, ai prefera sa faci orice altceva in loc sa citesti instructiunile, dar tinem sa mentionam importanta acestui aspect. Cartea de instructiuni are rolul de a te invata toate programele masinii de spalat si modul de functionare. Totodata, te poate sfatui in legatura cu posibilele defectiuni care pot aparea si modul in care ar trebui sa actionezi.

Respecta programele

Programele prestabilite ale masinii de spalat sunt create cu scopul de a-ti usura viata. Evita sa folosesti un program mult prea lung, atunci cand vrei sa speli doar cateva haine, sau un program prea scurt, atunci cand masina este plina. Respectarea programelor te va ajuta sa te bucuri un timp indelungat de masina ta de spalat.Bucura-te cat mai mult timp de masina de spalat, cu cateva trucuri simple. Techmax iti pune la dispozitie o gama larga de masini de spalat resigilate, din care poti sa o alegi pe cea ideala pentru tine. Intra pe site si profita de reduceri la toate aparatele electrocasnice resigilate.