Cum sa scapi de mirosurile neplacute din congelator

Congelatorul reprezinta marele tau ajutor, atunci cand vrei sa-ti depozitezi alimentele pentru utilizarea ulterioara. Daca esti genul de om cu obiceiul de a pastra alimentele un timp indelungat in congelator, cu siguranta te-ai confruntat cu mirosuri neplacute. In acest caz, cum procedezi ca sa scapi de aceste consecinte? Si, poate cea mai importanta intrebare: de ce apar aceste mirosuri? In randurile de mai jos, TechMax te ajuta sa raspunzi la aceste intrebari. 

Investigatii

Deoarece temperatura din congelator este apropate intotdeauna sub zero grade, nu putem vorbi despre alterarea alimentelor. Singura exceptie o reprezinta pana de curent, desi este o situatie rar intalnita. Excludem aceasta presupunere. Astfel, investigatia noastra merge mai departe. Daca mirosurile neplacute nu apar din cauza alterarii produselor depozitate, atunci ramane ultima varianta. Mirosul neplacut apare din cauza depozitarii necorespunzatoare si, respectiv, unor scurgeri. Adevar valabil mai ales pentru produsele cu aroma puternica si specifica, precum pestele, carnea grasa sau varza. Acum ca am gasit sursa mirosurile neplacute, cum rezolvam? 

Produsele destinate congelarii trebuie depozitate in caserole de plastic. Asigurat-te ca ai inchis bine capacul. Poti opta pentru pungi bopp sau din celofan. Aceste materiale sunt fabricate astfel incat sa asigure o protectie maxima de la mirosuri neplacute, care apar in cel mai nefavorabil moment. 

Dezghetarea congelatorului

Incearca sa dezgheti congelatorul cel putin o data la trei luni, deoarece intr-o graba s-ar putea sa nu inchizi recipientul cu atentie sau sa impachetezi alimentele in punga. Intr-un astfel de caz, mirosul se va raspandi inevitabil in congelator. Nu uita ca mirosurile patrund in congelator de fiecare data cand deschizi usa acestuia.

Chiar daca unele produse au un termen indelungat de valabilitate, acestea trebuie consumate in termen de trei sau patru luni. Cu alte cuvinte, evita stocarea indelungata a produselor. 

Eliminarea mirosurilor neplacute

Daca metoda prevenirii nu a avut succes si miroul neplacut a aparut in congelator, trebuie sa recurgi la dezghetarea congelatorului. De asemenea, este necesar sa cureti toate rafturile si peretii congelatorului folosind metodele descrise mai jos. 

Citrice

Citricile reprezinta un odorizant popular si usor de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa stergi peretii congelatorului cu felii de lamaie. Pe langa acestea, coaja de lamaie functioneaza la fel de bine. Pune cateva coji de lamaie pe rafturile congelatorului. Acestea absorb mirosul neplacut. Nu uita sa arunci cojile de lamaie dupa disparitia mirosului neplacut.

Paine neagra, condimente si ceapa

Daca tai cateva bucati de ceapa si le pui pe rafturile congelatorului, mirosurile straine vor disparea in cateva ore. Aceleasi proprietati le poseda cuisoarele, busuiocul, cimbrul sau telina. Cu toate acestea, nu uita ca schimbarea unui miros cu altul nu se potriveste tuturor. Daca vrei sa elimini mirosul neplacut, foloseste o bucata de paine neagra sau boabe de orez. 

Cafea

Iubitorii de cafea cunosc proprietatile boabelor de cafea de a elimina mirosurile straine. Pentru un miros proaspat in congelator, pune o farfurie cu cafea proaspat macinata  sau boabe de cafea in interiorul congelatorului.

Sare si bicarbonat de sodiu

Solutiile puternice de sare si bicarbonat de sodiu sunt foarte eficiente in eliminarea mirosurilor neplacute din congelator. Ai nevoie de 2-3 lingurite de sare si bicarbonat de sodiu la un litru de apa. Umezeste o laveta in solutia primita si sterge intreaga suprafata interioara a congelatorului. Stii ce obtii? Un miros proaspat in congelatorul tau!

In loc de concluzii

Daca ai ajuns pana aici, cu siguranta esti norocosul care vrea sa elimine mirosul neplacut din congelator. De ce sa cauti diverse metode pentru a atinge acest obiectiv, cand poti alege un cogelator performant, care evită apariția mirosurilor nedorite? Uita de grija mirosurilor neplacute din congelator, cu TechMax! Alege congelatorul perfect aici: https://techmax.ro/product-category/congelatoare/