Acum ca vremea incepe sa se incalzeasca, a venit si timpul pentru mult asteptata curatenie de primavara. Pe langa spalatul perdelelor, stersul prafului sau al podelei, este necesar sa te ocupi si de curatarea aparatelor electrocasnice din locuinta ta. Atat frigiderul, cat si cuptorul, aragazul sau masina de spalat au nevoie de o curatare periodica pentru a putea functiona in parametri normali. Esti curios sa afli ce metode ar trebui sa pui in aplicare pentru o curatare ca la carte? Te invitam sa citesti in continuare articolul de astazi de la Techmax!

Curatarea frigiderului

Pentru a curata frigiderul, este nevoie sa il golesti de alimente si produse. Verifica data de expirare de pe acestea si arunca tot ce este alterat. Daca este posibil indeparteaza rafturile si sertarele din interior si curata-le separat, cu o solutie simpla din apa calda si sapun, ajutandu-te de un burete curat, neabraziv. Curata si restul frigiderului tot cu aceeasi solutie. La sfarsit poti utiliza un dezinfectant pentru suprafete, care sa omoare toate organismele daunatoare. Lasa sa se usuce si apoi asaza alimentele la loc. Ai grija sa nu lasi mancare neacoperita, deoarece acesta reprezinta un mediu propice pentru virusi si bacterii.

Curatarea masinii de spalat

Daca nu stiai, chiar si masina de spalat are nevoie sa fie curatata din cand in cand. Pentru a face asta ai nevoie de doua pahare de otet, cu un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu si un sfert de pahar de apa. Adauga amestecul de apa si bicarbonat in sertarul pentru detergent al masinii de spalat si otetul in cuva. Setezeaza masina la un ciclu mediu, la o temperatura inalta. Substantele vor dezintegra orice urma de murdarie, lasandu-ti masina de spalat curata si igienizata.

Curatarea aragazului

Indeparteaza orice rest de mancare aflata pe suprafata aragazului inainte de incepe procesul de curatare. Utilizeaza o solutie din comert sau prepara-ti chiar tu una, din detergent de vase si apa fierbinte sau otet si bicarbonat de sodiu, ca in exemplul cu masina de spalat. Foloseste un burete cu partea abraziva pentru a indeparta murdaria uscata de pe suprafata aragazului. La final, sterge surplusul cu o laveta inmuiata in apa calda si un servetel.

Curatarea masinii de spalat vase

La fel ca cea pentru haine, masina de spalat vase are nevoie de o curatare periodica. Scoate masina din priza, indeparteaza cosul de vase, bratul de pulverizare si filtrul. Spala bine toate componentele, cu apa calda si sapun. Spala interiorul masinii si nu uita sa cureti bine usa si garnitura. Pune componentele la loc si apoi porneste un ciclu normal de spalat, pentru a te asigura ca totul este perfect curat si igienizat.

Curatarea hotei

Scoate hota din priza. Pune o oala cu apa si bicarbonat pe aragaz. Atunci cand apa incepe sa fiarba adauga filtrul hotei si asteapta pana ce depunerile de grasime se desprind. Curata restul hotei cu un detergent degresant. Monteaza componentele la loc abia dupa ce totul este perfect uscat.

Nu neglija intretinerea aparatelor tale electrocasnice, daca vrei sa te bucuri de ele un timp indelungat. Arunca o privire la produsele din stocul Techmax si alege-ti preferatele!