Atunci cand vorbim despre redecorarea bucatariei, ne gandim automat si la cele mai bune aparate electrocasnice cu care sa o echipam. Combina frigorifica, masina de spalat, hota, masina de spalat vase, cuptor si, bineinteles, plita. Fie ca vorbim despre o plita pe gaz, una cu inductie, cu ochiuri sau cu suprafata plata, plita trebuie sa respecte cerintele si preferintele fiecaruia dintre noi. Plita vitroceramica reprezinta o inovatie in materie de aparatura electrocasnica de ultima generatie, care castiga tot mai mult teren in locuintele gospodinelor de pretutindeni. Vrei sa iti spunem de ce ai nevoie de o plita vitroceramica pentru bucataria ta? Te invitam sa parcurgi articolul de astazi marca TechMax!

Ce este plita vitroceramica

In cazul in care nu stiai, plita vitroceramica este o plita cu design modern, care se datoreaza stratului de sticla de pe aceasta, asemanator cu cel al plitei cu inductie. Plita vitroceramica are capacitatea de a permite un transfer rapid de caldura catre vasele care sunt asezate pe suprafata sa, fara a se disipa pe orizontala. De aici poti intelege faptul ca plita va incalzi doar suprafata dorita, restul suprafetei ramanand rece. Pentru a nu exista pierderi de energie, este necesar ca vasele utilizate pe o plita vitroceramica sa aiba acelasi diametru precum „ochiul” pe care sunt asezate.

Denumirea plitei vitroceramice se trage de la materialul din care aceasta este fabricata. Plita vitroceramica prezinta la suprafata un strat de sticla ceramica, sub care se afla elemente spiralate din metal, care se incalzesc prin intermediul energiei electrice, la temperatura setata la inceput. Astfel suprafata plitei se incalzeste, ca mai apoi sa vina randul vasului care este asezat pe aceasta. Temperatura este una constanta, deoarece elementele din metal se incalzesc si apoi se racesc intermitent.

Functiile plitei vitroceramice

Plita vitroceramica are capacitatea de a retine caldura chiar si dupa ce procesul de gatire a incetat. Spre deosebire de plita cu inductie, plita vitroceramica continua sa fie calda de pana la 5 ori mai mult timp. Majoritatea modelelor sunt echipate cu un indicator de temperatura, pentru a putea monitoriza starea acesteia. Unele tipuri de plita vitroceramica vin echipate cu o functie care opreste caldura atunci cand mancarea curge din vas sau o functie care „simte” atunci cand vasul de pe suprafata este gol.

Cum cureti o plita vitroceramica

Deoarece o plita vitroceramica are o suprafata plana, datorata controlului digital, aceasta este de cele mai multe ori usor de curatat. Totusi, desi acest tip de plita se incalzeste, substantele varsate se pot arde si lipi de suprafata de sticla. De aceea este necesar sa cureti imediat, ori de cate ori este necesar, pentru a nu face situatia dificila mai tarziu. Foloseste carpe de sters din materiale moi si evita sa utilizezi obiecte abrazive, pentru a nu deteriora suprafata plitei.

Iti face cu ochiul o plita vitroceramica noua? Ce noroc ca pe site-ul TechMax gasesti exact ceea ce cauti. Adauga plita in cos si comanda, nu inainte de a te asigura ca nu mai avem ceva de care ai avea nevoie in locuinta!