De ce ai nevoie de un uscator de haine in viata ta?

Spalatul hainelor poate reprezenta un adevarat chin. Sa nu mai vorbim despre uscarea lor. Fie ca afara ploua, nu ai suficiente carlige pentru rufe sau pur si simplu nu ai suficient timp pentru a te ocupa de ele, uscatul hainelor iti poate da mari batai de cap. Ce te poate salva din aceste situatii? Uscatorul de haine!

Desi este un aparat electrocasnic creat pentru a usura vietile gospodinelor de pretutindeni, unii oameni sunt inca reticenti vizavi de achizitionarea unui uscator de haine. Pentru a intelege de ce este bun si de ce ai nevoie de unul in viata ta, Techmax ti-a pregatit un articol explicativ, cu toate informatiile necesare.

Deosebiri

Uscatorul de haine, cunoscut si ca uscator cu centrifugare, este un aparat electrocasnic utilizat pentru a evapora umezeala din tesaturi, imediat dupa spalarea acestora.

Exista doua tipuri de uscatoare, prin condensare, sau cu pompa de caldura. Cele cu condensare colecteaza apa intr-un recipient in timpul ciclului de uscare. Acesta poate fi golit dupa cateva utilizari. Cele cu pompa de caldura functioneaza pe acelasi principiu, doar ca au in plus o functie de recirculare a aerului cald, care in mod normal este evacuat. Acest model este mai prietenos fata de consumul de energie.

Uscare repida

Uscarea rapida este principalul motiv pe care ar trebui sa il iei in calcul atunci cand te gandesti la achizitionarea unui uscator de haine. Poate ti-ai amintit prea tarziu sa pui la spalat uniforma celui mic sau ai nevoie de bluza aceea alba pentru interviul de astazi. Cu uscatorul de haine nu trebuie sa mai ai grija timpului necesar uscarii rufelor. Hainele pot fi programate pentru un ciclu de uscare imediat dupa ce masina de spalat si-a terminat treaba.

Inlatura microbii si bacteriile

Chiar daca hainele par curate dupa spalare, ele pot ascunde diverse bacterii, care nu au fost neutralizate in timpul ciclului de spalare, din cauza temperaturii scazute a apei. Uscarea rufelor la o temperatura de minimum 60 grade Celsius, timp de 30 de minute, elimina parazitii care se pot ascunde in tesaturi. Uscatorul de rufe iti igienizeaza astfel hainele, pentru ca tu si familia ta sa fiti in completa siguranta.

Costuri suplimentare?

Cu siguranta te intrebi cum sta situatia cu costurile datorate utilizarii unui uscator de haine. Desi pretul unui asemenea aparat electrocasnic poate parea destul de mare, vei observa in timp ca investitia va fi justificata.

In ceea ce priveste consumul, acesta poate fi mai mic, in functie de clasa energetica. Marcajele A+, A++, sau A+++ sunt cele mai indicate pentru electrocasnice, deoarece simbolizeaza un consum mic de energie.

Functia anti sifonare

De la un uscator la altul, exista diverse functii incorporate, precum functia anti sifonare. Cum ar fi doar sa iti scoti camasa din uscator si sa o poti imbraca fara sa o calci? Afla ca un uscator echipat cu o astfel de functie nu doar ca iti va oferi haine perfect uscate, ci si nesifonate. Reusesti astfel sa scapi de doua griji, cea a uscatului rufelor si cea a calcatului acestora.

Techmax te ajuta sa achizitionezi aparate electrocasnice resigilate, cu preturi avantajoase, si prietenoase cu orice buget. Alege un produs din gama noastră de uscătoare de haine si bucura-te de functiile sale un timp indelungat.

Citeste si: