Ti s-a stricat masina de spalat si ai neaparat nevoie de una noua sau pur si simplu vrei sa schimbi aragazul cu ardere pe gaz cu un cuptor electric. Buget, necesitate, asteptari, iata cateva dintre aspectele care iti pot influenta alegerea, in vederea achizitionarii de produse electrocasnice. Daca nu ai suficienti bani pentru ceva nou sau pur si simplu doresti sa faci putina economie, poti opta pentru produse resigilate sau second hand.

Cum foarte multa lume confunda termenii resigilat si second-hand, iti vom explica pe larg ce inseamna si ce implica fiecare, pentru a-i putea diferentia.

Produse resigilate

Electrocasnicele resigilate sunt cele care au fost cumparate si mai apoi returnate. Astfel, acestea pot avea ambalajul deteriorat, sau un cu totul alt ambalaj. Ele sunt puse din nou la vanzare, cu un discount fata de pretul initial si cu mentiunea clara ca sunt resigilate.

Cel mai important aspect de mentionat, este acela ca produsele resigilate nu sunt uzate, ci sunt complet noi. Singura diferenta in acest caz este facuta de ambalaj.

In concluzie, poti opta pentru achizitia unui frigider resigilat si te vei bucura de un produs nou, la un pret mai mic.

Produse second hand

In traducere libera din limba engleza, termenul second hand inseamna la mana a doua. In acest caz, produsele sunt puse la vanzare deja folosite. Pretul electrocasnicelor second hand difera in functie de aspect si gradul lor de uzura.

Adeseori, termenul second hand este asociat in mod gresit cuvantului vechi. Intr-adevar, exista produse second hand care pot fi descrise ca fiind vechi, dar exista si produse la mana a doua care au fost utilizate doar de cateva ori.  

Asadar, poti achizitiona un aragaz second hand care sa arate impecabil si sa functioneze la fel ca unul nou, in functie de cat de mult a fost folosit.

Resigilat sau second-hand? Avantaje si dezavantaje

Trebuie sa fii foarte atent atunci cand decizi sa achizitionezi electrocasnice resigilate sau second-hand. In primul rand, trebuie sa fii sigur ca intelegi pe deplin diferenta dintre cele doua categorii.

Pe langa faptul ca sunt complet noi, produsele resigilate mai vin cu un avantaj. Acestea detin garantie, valabila la fel ca in cazul produselor cu ambalajul intact. Totodata, pretul poate fi si cu 10-20% mai mic decat cel initial, astfel ca poti economisi niste bani, in timp ce te bucuri de un produs nou nout.

Produsele second hand au marele avantaj ca pot fi extrem de ieftine, pretul putand fi cu pana la 90% mai mic decat cel initial. Daca esti norocos poti gasi un produs putin folosit, la un pret infim. Pe de alta parte, produsele second hand nu iti ofera niciodata siguranta unora noi, putand fi foarte uzate, nefunctionale sau cu accesorii lipsa.  

Tine minte, atunci cand hotarasti sa achizitionezi produse resigilate sau second hand, trebuie sa fii sigur ca intelegi cu exactitate diferenta dintre cele doua caracteristici. Mai apoi, ia in calcul bugetul tau si necesitatea, pentru a fi sigur ca achizitionezi cel mai potrivit produs pentru tine.

Articol scris de DigitalPoint