Electrocasnicele eco friendly – cum sa contribui la salvarea planetei

Daca suntem receptivi la schimbarile climatice putem observa foarte usor ca planeta sufera din pricina modului in care noi ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Poluare, topirea ghetarilor, subtierea stratului de ozon, toate ne suna cunoscut. Ce putem noi face pentru a nu mai contribui la agravarea acestor situatii? Techmax iti sare in ajutor!

Ce inseamna eco friendly?

Conceptul de eco friendly vine din limba engleza, si inseamna prietenos cu mediul. In Uniunea Europeana, fie ca este vorba de alimente, ambalaje, activitati industriale, toate pot prezenta insemne eco friendly. Mai clar, produsele in sine sau procesul lor de fabricatie nu are un impact negativ asupra mediului sau asupra sanatatii oamenilor.

Produsele eco etichetate, sunt conforme cu o serie de criterii stricte de calitate ecologica si de performanta, stabilite de Comisia Europeana. Un produs electrocasnic nu va fi catalogat astfel doar daca se foloseste de o cantitate mica de energie. Sunt analizate aspecte precum nivelul de zgomot, cel de performanta sau impactul compozitiei chimice asupra stratului de ozon. Totodata, trebuie sa existe piese de schimb, iar procesul de reciclare sa fie unul facil.

De ce sa mergi pe directia eco?

In primul rand, conceptul eco friendly demonstreaza faptul ca produsul in cauza a fost atent analizat si testat, pentru a se ajunge la forma in care doresti sa il achizitionezi, forma care este si cea mai sigura pentru tine si cei din jur.

Poluarea contribuie la declansarea sau accentuarea problemelor de sanatate. Plamanii sunt de departe cei mai vulnerabili in fata poluarii, dar si inima poate fi la fel de afectata. Alege produse electrocasnice prietenoase cu mediul, pentru a te proteja pe tine si familie.

Un pret mai mic ar putea sa te influenteze in urmarea acestei directii. Spre exemplu, un produs resigilat prezinta aceleasi caracteristici precum unul nou, la un pret cu 10-20% mai scazut. Prin achizitionarea produselor de acest tip nu contribui la risipa care genereaza poluare si te bucuri de produse noi, cu mai putini bani.

Electrocasnice eco friendly

Fie ca te gandesti sa iti achizitionezi o masina de spalat vase sau un cuptor nou, poti adauga pe lista cu motive pro si caracteristica eco friendly:

  •       produsele care sunt atente cu mediul au un consum de energie redus, astfel ca pretul utilitatilor va fi ceva mai mic
  •       masinile de spalat rufe sau cele de spalat vase produc mai putin zgomot, adica un nivel redus de poluare fonica
  •       garanteaza performanta, fiind testate mai atent decat restul produselor
  •       nu contin substante chimice periculoase
  •       existenta pieselor de schimb, chiar si dupa ce produsul iese din fabricatie

Inainte sa achizitionezi un produs electrocasnic nou, aminteste-ti sa te interesezi si de existenta caracteristicilor eco friendly. Responsabilizarea modului in care cumperi va atrage doar efecte pozitive, atat asupra mediului, cat si asupra ta.

Articol scris de DigitalPoint

Citeste si:

Diferenta dintre produse resigilate si produse second hand