Prelungeste durata de viata a electrocasnicelor

Atunci cand achizitionezi un aparat electrocasnic, stii ca ai facut o investitie pe termen lung. Totusi, sunt cazuri in care aceste aparate se defecteaza sau se degradeaza mai repede decat ai fi sperat tu. Exista mai multe metode la care poti apela pentru a impiedica distrugerea frigiderului sau a masinii de spalat. Daca esti curios sa le afli, citeste in continuare articolul nostru despre cum poti prelungi durata de viata a electrocasnicelor.

Frigiderul

Nu iti poti imagina viata fara frigider, nu-i asa? Nici noi, si de aceea vrem sa iti oferim cateva ponturi, care sa te ajute sa te bucuri mai mult de acesta.

·         Curata-l periodic – frigiderul ascunde un numar impresionant de bacterii, care pot fi eliminate usor printr-o simpla curatare periodica. Ai nevoie doar de apa, detergent de vase si o laveta.

·         Verifica exteriorul – cel mai probabil nu te-ai gandit la asta, dar frigiderul trebuie curatat si la exterior. Curata bobinele de praf, pentru a proteja motorul. Ai grija sa scoti frigiderul din priza atunci cand te ocupi de acest aspect!

·         Dezgheata congelatorul – daca frigiderul tau nu beneficiaza de tehnologia No Frost, este necesar sa il dezgheti periodic, pentru a-i prelungi durata de viata

Cuptorul si aragazul

Atunci cand cuptorul nu mai da randament ca la inceput, este un semn clar ca ceva nu merge conform planului. Pentru a evita o astfel de situatie, asigura-te ca il cureti dupa fiecare utilizare. Astfel vei impiedica depunerea in mod excesiv a grasimii in interior. Daca ai un cuptor cu functie de autocuratare, asigura-te ca o pui la treaba din cand in cand. La fel sta treaba si cu aragazul, care are nevoie de ingrijire atenta. Daca ai un aragaz clasic, cu ochiuri, fii atent sa cureti sub fiecare element, pentru a nu te confrunta cu infundarea alimentarii cu gaz.

Hota

Ventilatoarele hotei, raspunzatoare pentru filtrarea aerului, trebuie curatate pentru a impiedica acumularile. Unele hote au filtre, care trebuie inlocuite cel putin o data la sase luni, sau ori de cate ori este nevoie. Poti sterge hota atat pe interior, cat si pe exterior, cu o laveta si o solutie din apa calda si detergent de vase.

Masina de spalat vase

Masina de spalat vase se poate defecta foarte usor, din cauza resturilor de mancare sau diverse obiecte, precum scobitori, care pot ramane blocate si neobservate o perioada de timp. Este important sa nu supraincarci masina de spalat vase. Mai mult, este nevoie de o curatare riguroasa la un anumit interval de timp. Fii atent sa cureti filtrul din partea inferioara a masinii si garnitura, care aduna murdarie. Poti pune masina in functiune pentru un ciclu de spalare, fara vase, cu un pahar de otet, pentru a o igieniza.

Masina de spalat haine

Probabil cel mai important aparat electrocasnic din locuinta ta, masina de spalat te salveaza de la o activitate manuala intensa. La fel ca in cazul masinii de spalat vase, este important sa nu supraincarci cuva, si sa respecti cantitatea de haine recomandata. Foloseste o solutie anti calcar pentru a impiedica depunerile pe componente si curata furtunul de evacuare periodic. O poti igieniza intr-un ciclu de spalare setat la o temperatura inalta, impreuna cu otet sau dezinfectant.

Creste durata de viata a aparatelor tale electrocasnice, mentinandu-le intotdeauna curate si dezinfectate. Respecta instructiunile de utilizare, si fa-le verificari periodice, pentru a te putea bucura un timp indelungat de utilitatea lor. Intra pe site-ul TechMax si alege din gama noastra vasta de aparate electrocasnice resigilate, de la cele mai apreciate brand-uri. Profita chiar acum de reducerile si ofertele existente!

De ce ai nevoie de un uscator de haine in viata ta?

Brand-uri de top, la Techmax

5 motive sa iti cumperi prima masina de spalat vase