Reguli de urmat in vederea amplasarii frigiderului

Fie ca tocmai te-ai mutat intr-o casa noua, fie ca te afli in plin proces de renovare a locuintei, trebuie sa alegi locul perfect in care sa iti pozitionezi aparatele electrocasnice. Chiar daca uneori ai impresia ca ai gasit spatiul ideal pentru a-ti aseza frigiderul, exista posibilitatea ca alegerea ta sa nu fie una tocmai corecta. Daca esti curios, afla astazi, impreuna cu TechMax, despre reguli de urmat in vederea amplasarii frigiderului.

Surse de caldura

Sursele de caldura, precum cuptoarele, radiatoarele sau chiar lumina directa a soarelui, pot afecta modul de functionare al frigiderului, cat si durata de viata a acestuia. Atunci cand este expus la caldura continua, frigiderul va trebui sa functioneze mai intens pentru a pastra temperatura interna la fel de rece. Daca iti doresti sa te bucuri un timp indelungat de frigiderul tau, sfatul nostru este sa eviti sa il asezi langa o sursa continua de caldura.

Surse de umezeala

Printre aparatele electrocasnice care nu ar trebui sa se afle in proximitatea frigiderului se numara si masina de spalat vase. In cazul in care cele doua se afla in apropiere, este posibil ca abilitatea frigiderului de a elimina condensul sa fie ingreunata, ceea ce va duce la defectarea aparatelor tale electrocasnice.

Plaseaza-l in proximitate

Frigiderul ar trebui sa fie amplasat intotdeauna in proximitatea bucatariei sau a spatiului de gatit. Mai mult, este ideal daca il asezi langa o masa sau o banca. Astfel, atunci cand asezi cumparaturile in frigider, nu va trebui sa lasi usa deschisa un timp indelungat. Cu cat vei tine frigiderul mai putin deschis, cu atat impactul asupra variatiei de temperatura din interiorul sau va fi mai mic.

Nu uita de ventilatie

Toate frigiderele au nevoie de o anumita temperatura pentru o buna functionare. Daca un frigider nu are parte de ventilatia potrivita, compresorul va rula in mod continuu, din cauza acumularii aerului cald, ceea ce va afecta durata de viata a aparatului electrocasnic. Specialistii recomanda intotdeauna un spatiu de ventilatie de cel putin 200 de centimetri patrati, pentru ca frigiderul sa nu consume energie in mod excesiv.

Ai un frigider nou?

Atunci cand decizi sa achizitionezi un frigider nou, este important sa iei in considerare dimensiunea locuintei, volumul de alimente pe care intentionezi sa il pastrezi la rece, cat si temperatura din locuinta. Daca nu stiai, un frigider cu capacitatea de 70-100 de litri este ideal pentru doua persoane, la fel si un congelator de 80-130 de litri.

Dimensiunile frigiderului

Atunci cand achizitionezi un frigider nou, fii atent la dimensiunile si specificatiile acestuia. De exemplu, daca conditia medicala nu iti permite sa te apleci foarte des, iti recomandam sa apelezi la un frigider a carui usa porneste mai sus de inaltimea taliei tale. Daca folosesti la fel de mult atat frigiderul, cat si congelatorul, ai putea opta pentru o combina frigorifica in doua usi, cu frigider si congelator.

Fii atent la toate detaliile atunci cand achizitionezi un frigider. Mai mult, gandeste-te dinainte unde anume doresti sa il plasezi, pentru a te bucura cat mai mult timp de durata de viata a acestuia. Intra pe site-ul TechMax, arunca o privire la gama noastra de aparate electrocasnice resigilate si vezi daca frigiderul ideal se ascunde acolo.