Resigilat vs nou - ce sa alegi?

Daca in alta ocazie ti-am povestit despre diferentele si asemanarile dintre produsele resigilate si cele second hand, astazi a venit vremea sa lamurim toate neintelegerile ce tin de produsele resigilate versus produsele noi. Haide sa afli!

Inainte de toate, trebuie sa afli ca la Techmax incurajam atat achizitionarea electrocansnice resigilate, cat si a celor noi. Dorim sa facem o paralela intre cele doua tipuri de produse, pentru ca tu sa fii informat si sa poti alege optiunea cea mai potrivita pentru tine.

Resigilat este noul…nou

In primul rand, atat electrocanice resigilate, cat si cele noi sunt…ei bine, noi. Da, ai citit bine. Resigilatele nu sunt altceva decat produse noi, care nu dispun de ambalajul original, dar sunt in perfecta stare de functionare.

Cum ajunge un produs sa fie resigilat? Exista mai multe situatii:

  •         ambalajul original a fost deteriorat
  •         a fost cumparat si returnat
  •         a fost scos din ambalaj pentru a fi fotografiat
  •         produsul a fost expus intr-un showroom
  •         a fost testat de catre tehnicieni pentru review-uri

100% functionalitate

Indiferent daca produsul pe care vrei sa il achizitionezi este nou sau resigilat, trebuie sa stii ca acesta este perfect functional. In cazul resigilatelor, ai o siguranta mult mai mare privind gradul de functionalitate al produsului, deoarece a fost testat in prealabil de catre un alt cumparator sau un tehnician al magazinului.

Totul se rezuma la pret

Cel mai mare avantaj al electrocanicilor resigilate este, fara dubii, pretul. Desi un frigider este nou, daca nu prezinta ambalajul original, va fi din start mai ieftin. Reducerile pentru resigilate pot fi foarte avantajoase, variind intre 10-20% discount. Alege un produs resigilat, pentru a te bucura de un electrocasnic perfect functional, la un pret mult mai mic.

Garantie

Crezi sau nu, garantia pentru produsele resigilate este aceeasi ca pentru produsele noi. In cazul Techmax, garantia pentru un produs este de 6-12 luni, cu posibilitate de extindere pana la 48 luni. Ai grija sa acorzi atentie duratei garantiei, atunci cand achizitionezi un produs electrocasnic. In cazul in care acesta se defecteaza in timpul procesului de utilizare, certificatul de garantie iti poate asigura reparatiile sau chiar inlocuirea produsului. In functie de natura defectiunii, costurile reparatiilor pot fi suportate integral sau partial de catre vanzator.

Atentie la detalii

Desi produsele resigilate sunt noi, pot prezenta mici defecte sau zgarieturi, cauzate de lipsa ambalajului original sau produse in timpul in care au fost achizitionate si returnate de catre un cumparator. In general, site-urile subliniaza existenta acestor imperfectiuni, pentru ca tu sa cunosti exact starea in care se afla produsul. Cu toate acestea, exista cazuri in care nu iti sunt aduse in totalitate la cunostinta aceste informatii, deci asigura-te ca exista posibilitatea de a returna produsul.

In functie de asteptarile pe care le ai de la produse, le poti lua in calcul atat pe cele noi, cat si pe cele resigilate. Inainte de a face o achizitie trebuie sa iei in calcul toti factorii care iti pot influenta decizia, cum ar fi spatiul, bugetul sau necesitatea. Cu un minimum de research, poti realiza ca un produs electrocasnic resigilat iti va satisface toate nevoile, pentru un pret mult mai avantajos. Techmax iti sta  la dispozitie cu o gama variata de frigidere, masini de spalat, aragaze si nu numai, toate insotite de garantia calitatii germane.

Articol scris de DigitalPoint.