Daca spalarea hainelor reprezinta o activitate extrem de simpla, multumita masinii de spalat, uscarea acestora s-ar putea sa iti dea ceva batai de cap, atat tie, cat si altor multe gospodine. Desi vara iti poti usca hainele afara, iarna aceasta activitate devine mult mai dificila. Stim ca te-ai saturat sa tii rufele pe stander pentru cateva zile pana ce acestea pot fi impachetate, asa ca ne-am hotarat sa iti povestim despre cum sa iti schimbi viata. Iata cateva sfaturi in privinta achizitionarii unui uscator de rufe.

Cum aleg un uscator de rufe?

Inainte sa adaugi in cos un produs, ar trebui sa stii ca exista trei tipuri de uscatoare de rufe: cu ventilatie, cu condensare sau cu pompa de caldura. Acum probabil ca te intrebi care este diferenta dintre cele trei tipuri.

·         Uscatoarele de rufe cu ventilatie sunt dintre cele mai ieftine modele, dar necesita sa fie instalate langa o fereastra sau un perete din locuinta ta, deoarece apa din hainele ude trebuie sa fie evacuata, aspect care se petrece prin intermediul unui furtun.

·         Uscatoarele de rufe cu condensare iti ofera abilitatea de a le plasa oriunde doresti in locuinta. Deoarece nu au nevoie de un furtun pentru degajarea caldurii, aceste modele sunt echipate cu un condensator care absoarbe umezeala din haine si o colecteaza intr-un vas, din interiorul uscatorului. Unele modele pompeaza apa si detin si un senzor pentru uscare, care stabileste ce timp de uscare este necesar pentru hainele tale.

·         Uscatoarele de rufe cu pompa de caldura sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece reincalzesc aerul care trece prin tambur. Umiditatea este colectata in container, iar aerul cald este recirculat, in loc sa fie evacuat, ceea ce inseamna un consum redus, adica facturi mai mici.

Care este marimea cea mai buna?

Nu iti putem spune care dimensiune este cea ideala, deoarece totul depinde in primul rand de bugetul tau, gusturi si locul in care doresti ca uscatorul tau sa fie amplasat in locuinta. Totusi, iti putem spune ca dimensiunea standard a unui uscator de rufe este similara cu cea a unei masini de spalat. In general latimea este de 60 cm, adancimea de 60 – 65 cm, iar ianltimea de aproximativ 85 de cm. Asta inseamna ca iti poti instalata uscatorul desupra masinii de spalat, daca nu ai suficient spatiu.

Ce nivel de zgomot are un uscator de rufe?

Un lucru evident este faptul ca orice aparat electrocasnic va produce un zgomot mai puternic, daca viteza de rotatie este una mai mare. De aceea este bine sa te gandesti din timp unde vei monta uscatorul, pentru a nu fi deranjat de zgomot. Desi uscatoarele moderne vin echipate cu functii de reducere a vibratiilor, este mai bine sa nu il asezi chiar langa dormitor.

Cu ce programe este dotat un uscator de rufe bun?

Acest aspect depinde si de hainele pe care le detii si daca este recomandat sau nu ca acestea sa fie uscate in uscator. Exista materiale naturale precum matasea sau casmirul, care sunt extrem de delicate, deci vei dori sa verifici inainte de a face achizitia daca uscatorul are un program destinat uscarii unor astfel de materiale.

Ce zici, te-am convins sa iti achizitionezi un uscator de rufe sau mai ai intrebari? In orice caz, ne gasesti pe site, cu raspunsuri, modele variate si preturi pentru toate buzunarele.