Este aproape seara si realizezi ca ai uitat din nou sa scoti carnea din congelator pentru prepararea cinei. Ce faci acum ca nu ai nicio idee ce sa mai gatesti? Nu te impacienta, este posibil ca noi sa avem solutia salvatoare pentru masa ta din aceasta seara. Daca nu stiai, exista mai multe metode de a dezgheta alimentele intr-un mod rapid. TechMax te invata: cum sa decongelezi in mod corect alimentele.

Dezgheata alimentele in frigider

Cea mai sigura metoda pentru a dezgheta alimentele este prin intermediul frigiderului. In acest mod, carnea sau legumele nu sunt supuse unui soc termic, produs de schimbul brusc de temperatura. Pentru a face asta in mod corect, asigura-te ca temperatura din interiorul frigiderului tau este de 4 grade Celsius sau mai putin. Asaza alimentele pe cel mai jos raft, intr-un vas, pentru a impiedica scurgerile care pot aparea in urma dezghetarii. Fireste, desi este cea mai sigura metoda, aceasta va ocupa un timp destul de lung, aproximativ 24 de ore pentru 2,5 kilograme de alimente.

Dezgheata alimentele in cuptorul cu microunde

Poti apela la cuptorul cu microunde pentru a dezgheta alimente de mici dimensiuni. Ce este important de retinut: caldura nu se distribuie uniform, deci va fi necesar sa amesteci sau sa intorci produsul, pentru a fi sigur ca se va dezgheta complet. Se recomanda dezghetarea in cuptorul cu microunde doar a alimentelor care urmeaza sa fie gatite imediat.

Dezgheata alimentele in timpul gatirii

Poti dezgheta alimente si in timpul gatirii, dar acest proces se aplica doar anumitor alimente, cele congelate si gata de preparare, cum ar fi pizza congelata, hamburgerii, lasagna sau friptura gatita si congelata. Respecta in fiecare caz idicatiile producatorului, inscrise pe ambalaj.

Dezgheata alimentele cu apa rece

Desi nu este o metoda ideala, afla ca poti dezgheta alimentele si utilizand apa rece. Pentru asta este necesar sa dezinfectezi bine chiuveta inainte. Umple-o apoi cu apa rece, care sa aiba o temperatura de circa 20 de grade Celsius. Asaza alimentele in chiuveta in asa fel incat sa fie complet acoperite cu apa. Ai grija sa ambalezi bine alimentele inainte de a le pune in apa, pentru ca umezeala sa nu patrunda in interior. In acest mod, alimentele vor fi complet dezghetate in decurs de doua ore sau mai putin. Nu uita ca dupa finalizarea procesului sa curreti si sa dezinfectezi atent chiuveta.

Alege congelatorul potrivit

Congelatorul pe care il ai deja nu isi mai face indatorirea asa cum trebuie si nu mai ingheata alimentele? Nu ai bani pentru a achizitiona acum unul nou? Ce-ar fi sa optezi pentru unul resigilat? La TechMax gasesti o gama larga de electrocasnice resigilate, precum congelatoare, frigidere, masini de spalat, aragazuri, plite, masini de spalat vase sau rufe. Intra pe site, arunca o privire la optiunile disponibile si apoi comanda ceea ce se potriveste cu nevoile tale.Aparatele electrocasnice au decis sa cedeze fix cand aveai mai mare nevoie de ele? Nicio grija, TechMax iti ofera tot ceea ce este necesar pentru ca locuinta ta sa fie perfecta.