Pe langa faptul ca te ajuta sa obtii vase imaculate fara strop de efort, o masina de spalat vase are nevoie de intretinere si curatare pentru a putea functiona in mod corect. Daca nu ai mai detinut pana acum o masina de spalat vase, poti fi usor coplesit de functiile pe care aceasta le detine sau modul in care trebuie utilizata. Ce-ar fi daca ti-am spune ca exista cateva informatii care te-ar putea ajuta in aceasta privinta? Invata astazi alaturi de TechMax cateva trucuri pentru utilizarea eficienta a masinii de spalat vase.

Ai ramas fara detergent de vase

In mod inevitabil, ai ajuns in momentul in care ai ramas fara detergent pentru masina de spalat vase. Din pacate nu ai posibilitatea de a merge la magazin si nici nu poti utiliza detergent de spalat vase obisnuit. Ce este de facut? Simplu, apelezi la bicarbonat de sodiu! Combina cate o parte egala de detergent obisnuit de vase cu bicarbonat de sodiu, iar vasele tale vor straluci ca intotdeauna.

Spala la ore tarzii

Daca intentionezi sa faci putina economie la plata utilitatilor, poti incerca sa utilizezi masina de spalat vase la ore tarzii. In timpul noptii, consumul utilitatilor este ceva mai redus, deci o poti programa pentru a porni ciclul de spalare atunci cand toata lumea doarme, iar dimineata te vei bucura de farfurii si pahare impecabile.

Nu apropia electrocasnicele

Este recomandat sa nu asezi aparatele electrocasnice mari unele langa altele, cum ar fi masina de spalat vase si frigiderul. Caldura emanata de catre masina de spalat vase in timpul unui ciclu de spalare va ingreuna capacitatea de functionare a frigiderului. Asigura-te ca pastrezi o oarecare distanta intre aparatele tale electrocasnice, pentru a nu le defecta.

Spala o masina plina

Nu te grabi sa pornesti masina de spalat vase doar cu cateva farfurii si cani. Fa un efort si asteapta sa umpli capacitatea acesteia, pentru a nu face risipa de apa sau energie electrica.

Foloseste solutie anticalcar

In functie de zona in care locuiesti, apa poate fi extrem de dura. Pentru a impedica uzarea masinii tale de spalat vase, este recomandat sa utilizezi o solutie speciala anti-calcar, care sa poata impiedica formarea depunerilor pe tevi sau pe componentele aparatului.

Porneste de jos

Nu stii cum sa asezi vasele in masina de spalat vase? Nimic mai simplu:

  • Asaza canile in gratarul de sus
  • Farfuriile si bolurile trebuie puse pe raftul de la baza, cu partea murdara inspre directia jetului de apa
  • Oalele, tavile si tigaile trebuie asezate mereu cu fata in jos, pentru ca jetul de apa sa poata patrunde in interiorul lor
  • Asigura-te ca pui vasele voluminoase pe lateralele masinii de spalat vase

Adauga un bol cu otet

Din cand in cand, masina de spalat vase are nevoie de o improspatare. Pentru a face asta nu ai nevoie de solutii speciale, ci doar de un bol de otet, asezat peste vasele care trebuie spalate. Va avea loc astfel un proces de clatire si curatare care va impiedica depunerile de calcar.O masina de spalat vase te poate ajuta sa castigi mai mult timp pentru tine, petrecand mai putin timp in bucatarie. Intra pe site-ul TechMax si alege o masina de spalat vase resigilata, pentru a beneficia de aceleasi functii la un pret mult mai mic!