Desi toti cunoastem prea bine utilitatea exacta a masinii de spalat vase, trebuie sa tinem cont de faptul ca nu orice ustensila de bucatarie se poate spala prin aceasta metoda. Fie ca vorbim despre vesela, tacamuri sau obiecte din sticla, sunt cateva materiale ce ar trebui evitate si puse separat de restul obiectelor care necesita curatare. Va vom prezenta cateva dintre obiectele care nu se recomanda a fi spalate la masina de spalat vase:

Ustensile din lemn


Ustensile de lemn pentru bucatarie

Desi unele obiecte din lemn pot fi spalate in masina de spalat vase, cel mai indicat este sa consulti instructiunile producatorului inainte, pentru a nu gresi. Datorita faptului ca masina, utilizeaza apa la o temperatura ridicata, vasele sau ustensilele din lemn se pot deteriora iremediabil. In timp, se va putea observa cum lemnul va incepe sa se uzeze si sa se crape. Cel mai indicat ar fi ca tocatoarele, lingurile si vasele din lemn sa fie spalate in modul traditional, manual, pentru a evita deteriorarea materialului.


Portelan


Veselea din portelan

Portelanul este unul dintre cele mai delicate materiale pentru confectionarea veselei. In masina de spalat vase exista riscul ca aceste vase sa se ciocneasca de altele si sa se ciobeasca. Mai mult, apa extrem de fierbinte poate duce la estomparea desenelor sau culorilor de pe farfurii sau cesti.

Daca va veti achizitiona o masina de spalat vase cu opritoare si sertare speciale pentru acest tip de vase, nu vor exista astfel de probleme..



Vasele din plastic subtire


Veselea din portelan

Temperatura apei din masina de spalat vase reprezinta un risc, aceasta poate deteriora si chiar topi anumite vase din plastic. Acest detaliu se poate observa in cazul capacelor de la caserolelor din plastic, acestea nu se mai potrivesc, deoarece materialul a fost afectat de caldura. Intotdeauna trebuie verificat daca vasul respectiv prezinta insemnul dishwasher safe, adica in regula pentru a curatat in masina de spalat vase. Pentru un nivel mai mare de siguranta, asezati vesela din plastic pe raftul de sus al masinii de spalat vase, cat mai departe de elementii care produc caldura, pentru a scadea riscul de a le deteriora.


Vasele din aluminiu


Majoritatea vaselor din aluminiu isi vor pierde culoarea in timp, apa fierbinte fiind principala cauza. Obiectele confectionate dintr-un aluminiu subtire risca sa fie chiar distruse de actiunea apei. Mai mult, este binecunoscut faptul ca vasele din aluminiu lasa dare inchise la culoare pe alte vase din masina de spalat, urme care sunt destul de greu de indepartat, poate chiar imposibil.


Canile tip termos


termos

Canile de cafea to go, de tip termos, prezinta o garnitura din cauciuc, care se poate cu usurinta deteriorata din pricina apei foarte fierbinti in timpul ciclului de spalare. Se recomanda evitarea spalarii acestor obiecte in masina de spalat vase.


Pentru a evita orice tip de problema mentionata mai sus, este foarte important sa verificati intotdeauna etichetele, deoarece acestea contin informatii referitoare la modalitatea corecta de curatare. Prezenta acestor simboluri reprezinta compatibilitatea vaselor cu masina de spalat vase.


Se permite spalarea in masina de spalat vase - simbol


La Technomax veti gasi cea mai variata gama de masini de spalat vase, care datorita celor mai moderne functii va avea grija ca vasele sa fie spalate in siguranta si fara evenimente neplacute.

. Descoperiti masinile de spalat vase

Lasati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.

Ce obiecte nu pot fi curatate in masina de spalat vase?