Masina de spalat rufe este unul dintre cele mai de pret electrocasnice din locuinta noastra si fara de care cu siguranta n-am rezista, in vremurile actuale aceasta reprezinta o usurare pentru noi toti, mai ales in cazul familiilor numeroase. Fiind utilizata zilnic pentru a curata rufele, dupa o anumita perioada de timp trebuie sa ne ocupam si de curatarea ei, pentru a ne asigura ca vom mai putea sa o folosim o lunga perioada de timp.
Cum curatam masina de spalat rufe?
Acest lucru va trebui efectuat in doua etape.
- -Prima oara se va realiza curatarea interiorului, acest lucru cuprinde: igienizarea cuvei, usii, tamburului si compartimentelor pentru detergent si balsam.
- -Iar cea de-a doua, exteriorul care curpinde igienizarea furtunurilor de alimentare si evacuare.
Primul pas este curatarea cuvei, aceasta se efectueaza in felul urmator: se introduce solutia de curatare in compartimentul pentru detergent iar apoi se porneste masina fara haine la o temperatura de 60 de grade Celsius.
Pentru urmatorul pas va fi necesara obligatoriu scoaterea masinii din priza pentru a preveni eventualele accidentari.Cu ajutorul unui burete inmuiat in solutia lichida se vor curata resturile ramase in interiorul cuvei precum si cele de pe garnitura din jurul ei.
Sertarul pentru detergent si balsam va fi scos, curatat si clatit sub un jet de apa fierbinte, acesta se va putea introduce inapoi dupa ce s-a uscat complet.Exteriorul masinii poate fi sters cu aceeasi solutie, atentia indreptata fiind in jurul usii unde se depun cel mai des bacteriile. In cazul furtunurilor, pentru a fi curatate acestea vor trebui demontate cu atentie, si asezate intr-o solutie formata din apa si detergent lichid. Dupa cateva ore, acestea pot fi clatite si lasate la uscat, ca mai apoi uscate fiind complet sa se monteze la loc.
Intretinerea masinii de spalat rufe
Daca dorim sa prelungim durata de viata a masinii si sa efectuam o curatare cat mai rara si fara efort trebuie sa acordam cat mai mare atentie metodelor de prevenire:
- -Cantitatea de detergent trebuie sa fie potrivita, in functie de indicatiile de pe ambalaj astfel se vor evita mirosurile neplacute provocate de resturile ramase.
- -Verificarea tuturor hainelor inainte de introducerea acestora in masina de spalat. De multe ori in buzunare raman diferite obiecte care pot ramane blocate in cuva, de asemenea se recomanda indepartarea cu o perie a murdariei daca este in cantitate mare, de exemplu: noroiul.
- -Se recomanda utilizarea tabletelor impotriva depunerilor de calcar odata la cateva spalari.
- -Dupa terminarea programului de spalat, trebuie sa lasati usa pe jumatate deschisa pentru ca interiorul sa se usuce si astfel sa nu existe sanse de aparitie a mucegaiului acolo unde se aduna umezeala.
Importanta acestui proces este deosebita, deoarece implica sanatatea dumneavoastra.
Daca aceste proceduri sunt respectate, hainele vor fi tot timpul curate si bacteriile eliminate iar masina dumneavoastra de spalat va putea sa isi indeplineasca scopul cat se poate de bine si va avea o durata de utilizare cat mai indelungata.